Anderen over Sylvia Roes

 

Marisse Boegheim
strategisch communicatieadviseur bij Waternet
“Ik schakel Sylvia regelmatig in voor zeer uiteenlopende opdrachten. De reden? Ik vind Sylvia een kei in bestuurlijke communicatie. Ze snapt de uitdagingen waar we in onze communicatie voor staan, houdt daarbij altijd de doelgroep en doelstelling in gedachten en is daar eerlijk en duidelijk over. Ze stelt vragen, is creatief, houdt je scherp en denkt mee: over je boodschap en de manier waarop je die over kan brengen. Daarbij kijkt ze ook altijd wat er verder in de omgeving speelt en neemt dat mee in haar advisering en producten. Zowel voor teksten, speeches, het ontwikkelen van verschillende communicatiemiddelen als voor projectcommunicatie en -advisering heb je aan Sylvia een goede. Die combinatie van competenties in een persoon vind ik uniek. Dat is de kracht van Sylvia en de reden dat ik haar steeds weer vraag.”

Silvia Viergever
strategisch communicatieadviseur gemeente Zoetermeer
“Sylvia is een betrouwbare, creatieve en veelzijdige vakvrouw die doet wat ze belooft. Sylvia tovert droge, onaantrekkelijke lappen tekst schijnbaar moeiteloos om tot prettig leesbare teksten. Ook als het een keer snel moet, levert ze teksten met een duidelijke boodschap en een toon die altijd goed aansluit bij de doelgroep. Verder is Sylvia gewoon een fijn mens om mee te werken, serieus in haar werk maar altijd prettig in de omgang en met de nodige humor.”

Rob Doesburg
projectleider bij het projectenbureau van de gemeente Rijswijk
“Sylvia en ik hebben in het verleden veel en nauw samengewerkt bij tal van grote projecten in de openbare ruimte in Rijswijk. Enkele voorbeelden daarvan zijn de ondertunneling en verdubbeling van de treinsporen in de jaren negentig en recenter de revitalisering van het winkelcentrum In de Bogaard. Wat Sylvia zo vakbekwaam maakt, is dat zij als geen ander in staat is om het krachtenveld bij een project snel en helder in beeld te brengen en een proactieve houding bij de spelers te bevorderen om vervolgens een boodschap te formuleren die hout snijdt en communicatiemiddelen te gebruiken die draagvlak geven.”

Lex Niggebrugge
Communicatieadviseur gemeente Rijswijk
“Voor ons heeft Sylvia Roes met veel inzet, zorgvuldigheid en accuratesse de eindredactie en deels het redactiewerk gedaan van het personeelsblad ‘Prikbord’. Met de nodige creativiteit en kennis zorgde ze voor een gevarieerde inhoud en gaf ze sturing aan de overige redactieleden. Ze was helder in haar afspraken en hield alle deadlines nauwgezet in de gaten. Ook begeleidde ze de fotograaf en hield de vormgeving en het drukproces in de gaten. Een aanrader.”