Menu

KvK: H1234567
BTW: 1234567

Ik werk met de leveringsvoorwaarden van Tekstnet en stuur ze je op verzoek toe.

Wie is Sylvia Roes

Op de eerste dag van mijn eerste baan in de journalistiek wist ik het: schrijven is het leukste beroep ter wereld en ik wil dat de rest van mijn leven blijven doen. Zeker als ik dat kan inzetten om organisaties te ondersteunen bij het communiceren met hun doelgroepen, op een voor iedereen begrijpelijke manier. Hierbij koppel ik inlevingsvermogen aan een no-nonsense houding. Iedereen heeft een verhaal te vertellen en dat verhaal gebruik ik om je boodschap helder naar buiten te brengen. Inmiddels heb ik hier aardig wat ervaring mee opgedaan en één ding weet ik zeker: het blijft boeiend.

Ik begon na de middelbare school als leerling-journalist bij het Haags Ochtendblad Het Vaderland en vertrok daar na vier jaar – toen het blad ter ziele ging – als gemeenteraadsverslaggever. Daarna werkte ik voor de Haagse Stadskrant en het Maandblad voor Uitkeringsgerechtigden MUG. In 1986 besloot ik om voor mezelf te gaan werken. Sindsdien werk ik met veel plezier voor uiteenlopende organisaties en bedrijven. Ik loop graag met een uitvoerder over een bouwterrein om te bespreken hoe we de omgeving goed kunnen betrekken bij de uitvoering van het bouwplan, maar zit met evenveel plezier met beleidsmedewerkers om tafel om te kijken hoe mijn teksten kunnen bijdragen aan het succes van hun project. Geef me een ingewikkelde ambtelijke tekst en ik tover die om in een leesbaar verhaal voor mensen buiten het gemeentehuis of ministerie.